Kto nie lubi jeść lodów? Na pewno nie raz pałaszowaliście firmowy przysmak w McDonald's. Poza tym, że jest pyszny, ma też do siebie to, że zawsze znajdziemy tam łyżeczkę o specyficznym kształcie. Dlaczego trzonek łyżki przypomina kwadratową słomkę?
Może to tylko taki zabieg estetyczny, odróżniający McFlurry od podobnych deserów konkurencyjnych firm?
Ludzie na całym świecie zachodzą w głowę na czym polega sekret tego kształtu. Na blogu thewaitingplatypus na platformie tumblr.com jeden z pracowników tej gastronomicznej sieci postanowił skomentować poniższe dociekania studenta inżynierii, który ocenił z fachowego punktu widzenia cechy osławionej łyżki:
Dlaczego? fot. The waiting platypus | tumblr.com fot. The waiting platypus | tumblr.com
Jako student inżynierii mogę wam powiedzieć, że: Zwykła łyżka najprawdopodobniej złamałaby się w lodach Dzięki kwadratowemu kształtowi łatwiej ją utrzymać w ręku Dziura w środku izoluje plastik od zimna i zapobiega jego złamaniu Długość łyżki powoduje, że wszystkie te cechy nabierają na sile
Brzmi całkiem poważnie, prawda? Prawda tymczasem wygląda nieco inaczej:
Powody The waiting platypus | tumblr.com The waiting platypus | tumblr.com
Jako ktoś, kto pracował w Mc Donald's mogę wam powiedzieć to: Wypełniamy kubek lodami, dorzucamy do środka wybrane ''nadzienie'' i wkładamy do środka łyżkę. Wkładamy wszystko do maszyny i używamy łyżki, żeby całość wymieszać.
Wstrząsające odkrycie, prawda?