Spodobało Ci się?
Bardzo często w restauracjach wyrzuca się ogromne ilości jedzenia. Pod koniec dnia właściciele pozbywają się produktów, która są nadal zdatne do spożycia. Na całe szczęście coraz więcej firm wymyśla sposoby, aby to zmienić.
Minu Pauline, właścicielka restauracji Pappadavada w Koczinie, w Indiach zobaczyła kiedyś, jak bezdomna kobieta wyjmuje resztki jedzenia ze śmietnika.
Uświadomiła sobie, jak wiele jest osób, które chciałyby skorzystać z dobrego jedzenia, które jest marnowane.
Postanowiła postawić przed restaurację lodówkę z jedzeniem, z której każdy będzie mógł skorzystać.
Restauracja Pappadavada, przed którą stoi lodówka REPORTER LIVE/ youtube.com / kadr z filmu youtube.com/asianetnews
Teraz zachęca innych do podobnych działań. Po co pieniądze i jedzenie mają się marnować.
Dzięki nim można tyle zmienić i nikt na tym nie traci.
Trzymamy kciuki, żeby ta historia inspirowała kolejne osoby.