Kucharz zamiast smażyć naleśnikowe ciasto w tradycyjny sposób, czyli wlewając ciasto do wnętrza naczynia, moczy w nim spód patelni. Dzięki temu naleśniki są bardzo cienkie i idealnie nadają się np. do krokietów. Przy okazji smażą się błyskawicznie i nie trzeba ich przewracać!
Użytkownik strony Wykop.pl podzielił się powyższym nagraniem pod koniec stycznia. Jego instrukcja nie jest bardzo skomplikowana, jednak film przez jeden dzień zanotował ponad 12 tysięcy odtworzeń. Widać też w komentarzach, że sprawa wzbudza bardzo dużo emocji.
Komentujący są nastawieni sceptycznie do tego sposobu gotowania. Pojawia się zarzut, że coraz więcej osób korzysta z płyt indukcyjnych, na których to rozwiązanie nie zadziała. Oprócz tego, według niektórych naleśniki są za cienkie, za mało rumiane i bez smaku.
Pomysł ciekawy, ale po 1 primo naleśnik ma być rumiany, a nie taka bladziuchna bez smaku... - krytykuje AdrianV91
Pojawiają się też i tacy, którzy będą korzystać z nowego rozwiązania regularnie.
To jest genialne!!!!! - pisze podekscytowany użytkownik kryjący się za pseudonimem ZakonczenieProgramu.
My myślimy, że to bardzo ciekawy pomysł i też chętnie go wypróbujemy.