Lekkie i puszyste ciasto Łabędzi puch może stać na stole nawet kilka godzin - nie zaszkodzi mu przebywanie poza lodówką. Do tego pięknie wygląda i jest przepyszne. Dlatego świetnie się sprawdzi jako deser na komunijnym stole.
Autorki przepisu zapewniają też, że jest naprawdę proste w przygotowaniu.
Co będzie nam potrzebne do jego przygotowania?
Biszkopt, przecier malinowy, trochę wiórek kokosowych i specjalny krem. Kiedy będziemy to wszystko mieć, wystarczy to tylko ładnie poprzekładać. Dokładne instrukcje znajdziecie TUTAJ, na blogu ORCHIDELI.COM.
A to lista składników. Do biszkoptu będą nam potrzebnych 7 jajek, szklanka cukru, trochę cukru wanilinowego, 2 szklanki mąki tortowej i 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Do zrobienia przecieru powinno wystarczyć 300 g malin, nawet mrożonych, 1/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej albo ziemniaczanej oraz 1/4 szklanki wody.
DO kremu przygotujcie sobie 2 kajzerki, 3 szklanki mleka, 1/4 szklanki cukru, cukier wanilinowy, 100 g wiórków kokosowych i kostkę masła.
Potrzebny też będzie wywar do nasączania - ten powinien skladac się ze szklanki wody, 2 łyżeczek cukru i soku z połowy cytryny.
Sama posypka z kokosa powinna zawierać w sobie jeszcze łyżkę masła, 1/4 szklanki cukru i 100 g wiórków kokosowych.
Wszystko to wytłumaczono na filmie.
Drodzy Czytelnicy!
Wasz głos jest dla nas bardzo ważny.
Jeśli jest jakaś historia, którą chcecie nam opowiedzieć i się nią podzielić z innymi - piszcie do nas na adres buzz_redakcja@gazeta.pl.
Czekamy na Wasze listy - Redakcja Buzz.gazeta.pl