Lubisz naleśniki i jesteś fanką ziemniaków? Te dwa przysmaki można ze sobą połączyć! A wtedy otrzymasz wyjątkowe i przepyszne danie.
Mamy dla Ciebie przepis na naleśniki z gotowanych ziemniaków!
Składniki
Sposób przygotowania:
Ugotuj ziemniaki w mundurkach, a następnie odstaw do wystygnięcia. Następnie obierz i przepuść przez maszynkę do mięsa.
Do masy ziemniaczanej wlej mleko, wbij jajka, dodaj mąkę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku i dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej i smaż z obu stron rumiane naleśniki. Podaj zwinięte w ruloniki z sosem pomidorowym i surówką lub z duszonymi grzybami.
Smacznego!
Jeśli wolisz tradycyjne naleśniki, ale kochasz pierogi ruskie, spróbuj przepisu z tego nagrania. Pyszności!