Komentarze (53)
Czy w pracy można wypić piwo bezalkoholowe? Wyjaśniamy, co wolno, a czego nie wolno
Zaloguj się
Pokaż wcześniejsze komentarze
  • iarna

    Oceniono 4 razy 0

    a na co komu piwo bezalkoholowe??????????????????

  • wojak22

    Oceniono 6 razy 0

    Pepsi też produkuje pepsi bez alkoholu a mirinda i coca cola również.
    Po co się rozpisywać o napojach bez alkoholu?
    Skoro napój taki jak pepsi, coca cola i warka radler 0% nie ma alkoholu to jest oczywiste, że mogę sobie je wypić w pracy.
    Radlera do 2,5% nie mogę wypić ani napoju cydrowego 5%, bo ma alkohol.
    I jeszcze jedno: nie nazywajmy piwem radlerków smakowych. To są napoje smakowe z alkholem a że produkuje je browar to banda ludzi nazywa je piwem.
    Niedługo dojdzie do absurdu. Wino nazwiemy piwem bo leżakowało w browarze.

  • elsalto

    Oceniono 8 razy 0

    Jest na to wyjście- samozatrudnienie. Ja tam zanim wezmę się do roboty to najmniej 3 piwka obrobię....hahah

  • java77

    Oceniono 8 razy 0

    nie ma co ryzykowac.Nawet jesli przepisy pozwalaja na piwo bezalk. to istnieja w kazdym zakladzie przepisy wewnetrzne.Pracodawca moze np zabronic palenia papierosow wogole na terenie zakladu.Moze zakazac uzywania radia itp.I tu nie wygramy.No oczywiscie ze mozna z tym isc do sądu.Ale komu sie chce sądzic?A jeszcze do tego trzeba zapalcic za zalozenie sprawy cywilnej.

  • sandwich1

    Oceniono 3 razy -1

    Ja w pracy piję cocdeziennie wódkę bezalkoholową i nikt się nie czepia.

  • autonomy

    Oceniono 3 razy -1

    Na szczęście istnieją w Polsce normalne firmy gdzie ludzie chleją na potęgę. Po prostu gdy delikwent przesadzi z wódą to oddelegowuje się go do domu. Bierze za fraki, odhacza w kajecie w portierni, że wyszedł wcześniej i tyle. Im więcej pije tym mniej godzin naliczonych do wypłaty. Proste.

  • Lukasz W

    Oceniono 1 raz -1

    Generalnie, przepisy Ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi są skrajnie debilne - są zawody, gdzie picie alkoholu w pracy jest wręcz wymogiem - konkretnie mam na myśli barmanów w dobrych lokalach z piwem kraftowym, tzw. multitapach - tam barman, gdy kończy się beczka, musi przemyć instalację, a po podłączeniu nowej beczki, zwykle z innym już piwem, musi się upewnić, czy piwo jest w porządku, nie zepsuło się, czyli musi po prostu się go napić. Jeżeli tego nie zrobi, a piwo będzie zepsute albo instalacja niedostatecznie umyta, klienci będą się skarżyć, może nawet wylecieć z roboty.

  • wojak22

    Oceniono 3 razy -1

    Radler czyli oranżadki z alkoholem mają do 2,5 % alkoholu.
    Proszę się lepiej przygotować do artykułu.

  • m.godwin

    Oceniono 7 razy -1

    Bezalkoholowe?! Kiepski pomysł.

  • Peter Parahuz

    Oceniono 4 razy -2

    a po co wogole jakas ustawa ma regulowac picie alkoholu w pracy? to cos rodem z prl, gdy pracowalo sie z definicji dla panstwa. niech kazda firma sobie sama zdecyduje czy mozna czy nie mozna. kolejny przyklad nadmiernej regulacji obywateli przez urzednikow.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX