Postaw na parapecie, a pozbędziesz się moli z kuchni w kilka godzin. Sprawdzony trik na szkodniki

Mole spożywcze to szkodniki, których niezwykle ciężko jest się pozbyć. Walka ze szkodnikami może ciągnąc się przez naprawdę długi czas. Jak w takim razie usunąć owady szybko i tanio? Wystarczy, że wymieszasz ze sobą te dwa produkty, a rozwiążesz ten problem w mgnieniu oka.

Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl

Mole spożywcze to szkodniki, które mogą niespodziewanie pojawić się w naszych domach. Nawet najbardziej schludne kuchnie mogą stać się siedliskiem owadów. Jak uporać się z tym irytującym problemem? Jedyne czego potrzebujesz do przygotowania skutecznej pułapki, to dwa tanie składniki.

Zobacz wideo Pająki, mrówki, mole... Sprawdź, jak domowymi sposobami pozbyć się insektów

Połóż to w kuchni, a mole same zlecą się do pułapki. Sprawdzony trik na walkę ze szkodnikami

Widoki moli spożywczych w kuchni to prawdziwa zmora każdego gospodarza. Małe owady uwielbiają sypką żywność. Z tego powodu mąka, przyprawy, czy kasza są szczególnie narażone. Jeśli zauważysz je w swoim domu, od razu zabierz się za usuwanie szkodników. Jedyne czego potrzebujesz, to ocet winny i tanie wino. Wymieszaj oba płyny w małej miseczce, a następnie połóż ją w miejscu, w którym pojawiły się mole. Słodka woń mieszaniny szybko zwabi owady. W kilka godzin wszystkie szkodniki powinny znaleźć się w domowej pułapce.

Jednak samo wyłapanie szkodników nie wystarczy do całkowitego pozbycia się ich z domu. Dorosłe osobniki często pozostawiają po sobie jaja i larwy. Najczęściej znajdziesz je w torebkach z wymienionymi wcześniej produktami. Jeśli chcesz w pełni usunąć owady z kuchni, koniecznie wypróbuj te triki. To zdecydowanie najlepsze sposoby na dom wolny od szkodników.

Jak zabezpieczyć się przed molami? Te sposoby zagwarantują ci bezpieczeństwo

Na samym początku przygotuj szczelnie zamykane pojemniki. Najlepiej sprawdzą się szklane i ceramiczne pudełka. Przesyp wszystkie sypkie produkty do naczyń, a następnie wstaw je do lodówki. Zimna temperatura zabezpieczy żywność przed rozwinięciem się larw. Możesz także zdecydować się na skrajnie odmienny sposób. Pojemniki z kaszą wstaw do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni Celsjusza. W ten sposób wypalisz wszystkie "pamiątki" pozostawione po irytujących owadach.

Więcej o: