Zapewne każdy ma ulubiony przepis na "pomidorową z rosołu z wczoraj" i rzadko się zdarza, by dwie osoby przyrządzały identyczną zupę. Choć uwielbiana zarówno przez dorosłych jak i dzieci, jej popularność sprawia, że z czasem zaczyna nudzić. To czas, by wzbogacić smak wywaru poprzez dodanie nietypowych dodatków, na przykład owoców.
Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl
Ciekawym sposobem na poprawienie smaku zupy pomidorowej jest dodanie garści suszonej żurawiny, która jest bogata w antyoksydanty i błonnik. Choć metoda może wydawać się dziwna, to słodko-kwaśny owoc świetnie skomponuje się z pomidorami i pozostawi nieoczywistą cierpkość, która przypadnie do gustu wielu smakoszom. Jedyne co należy zrobić, to wypłukać dodatek w wodzie i wrzucić go do garnka pod koniec gotowania.
Innymi metodami na podkręcenie smaku pomidorówki jest dodanie do garnka równie ciekawych, choć nieoczywistych dodatków. Być może to właśnie któryś z nich sprawi, że na nowo zaczniesz uwielbiać tę zupę.