Jak zrobić pierogi dwa razy szybciej? Nigdy nie było to takie proste! Wystarczy jeden trik

Jak zrobić pierogi dwa razy szybciej? Niestety przygotowanie tego dania, potrafi zająć sporo czasu. Zbliżają się Święta i kiedy zjadą się goście, może zabraknąć czasu na przygotowanie wszystkich potraw. Jednak ten trik, pomoże ci błyskawicznie zrobić pierogi i znacznie przyspieszy pracę.

Święta to cudowny czas, ale również bardzo pracowity. Przygotowanie wszystkich potraw jest bardzo czasochłonne. Dlatego każdy trik, który skróci czas pracy, może bardzo pomóc w tym okresie. Na szczęście istnieje sprytny sposób na to, aby przyspieszyć lepienie pierogów. Sprawdź, jak to zrobić. 

Więcej podobnych artykułów można znaleźć na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Zobacz wideo Pierogi leniwe - "el clasico" każdej wizyty u babci

Jak zrobić pierogi dwa razy szybciej? Istnieją na to dwa proste triki

Lepienie pierogów potrafi być naprawdę czasochłonne. W czasie Świąt nie wszyscy mają na to czas. Na szczęście znamy proste triki, aby znacznie przyspieszyć pracę. Zastosuj te metody, a będziesz mieć znacznie mniej do zrobienia i sprzątania:

  • Zwiń ciasto na pierogi w rulon, który będzie przypominać wałek. Następnie potnij je na mniejsze porcje, w ten sposób, przyspieszysz znacznie swoją pracę z ciastem.
  • Możesz również w ogóle nie formować ciasta. Zostaw je po prostu w takiej formie, jaką rozrobisz i odrywaj małe kawałki. Nie musisz ich rozwałkowywać, wystarczy, że uformujesz je palcami.

Dzięki tym sposobom znacznie przyspieszysz pracę z ciastem w trakcie lepienia pierogów. Ponadto ograniczysz potrzebę sprzątania.

Jeśli zrobisz pierogi, możesz je zamrozić. Dzięki temu będą świeże przez długie tygodnie

Nie wszystkie pierogi uda się zjeść podczas kolacji wigilijnej. Nie ma jednak co się martwić. Wystarczy, że resztę, która zostanie, włożysz do zamrażarki. Pierogi zachowają świeżość bardzo długo i będzie można się nimi cieszyć jeszcze długie tygodnie po wigilii. 

Więcej o: