Dodaj do naleśników, a będą idealne do krokietów. Wystarczy dosypać dwie łyżeczki tego produktu

Wiele osób uwielbia krokiety. Jednak nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego, jak sprawić, aby ciasto do nich było bardziej puszyste. Mamy na to sposób! Wystarczy, że dodasz dwie łyżeczki tego produktu do naleśników, a będą znacznie lepsze niż zwykle. Sprawdź, co warto dodać.

Jeśli uwielbiasz naleśniki i krokiety, to na pewno zastanawiasz się, jak można jeszcze bardziej ulepszyć ciasto. Jeżeli marzysz o tym, aby były puszyste, wystarczy, że dodasz dwie łyżeczki tego produktu. Efekt na pewno cię zachwyci. 

Więcej podobnych artykułów można znaleźć na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Zobacz wideo Naleśniki czekoladowe z mascarpone i malinami

Chcesz, aby ciasto naleśnikowe było puszyste? Dodaj dwie łyżeczki sody 

Jeśli marzysz o puszystych naleśnikach, które będą idealne do krokietów, oto sposób. Wystarczy, że do ciasta dodasz trochę sody oczyszczonej. Dwie łyżeczki tego produktu sprawią, że krokiety będą znacznie smaczniejsze. Ciasto będzie miękkie i puszyste. Nie musisz się też martwić, że będziesz czuć sodę. Będzie to na tyle niewielka ilość, że składnik nie powinien być wyczuwalny. Jeśli chcesz, aby były jeszcze smaczniejsze, warto również zastąpić mleko innym produktem. 

Zamiast zwykłej, dodaj wodę gazowaną. Ciasto będzie znacznie lepsze

Jeśli chcesz, aby twoje naleśniki do krokietów były jeszcze lepsze, zastąp zwykłą wodę gazowaną. Będą pyszne i delikatne. Będziesz potrzebować

  • 1 szklanki mąki pszennej,
  • 3/4 szklanki wody gazowanej,
  • 1 szklankę mleka,
  • 2 jajka,
  • Szczypty soli,
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej,
  • 3 łyżki oleju.

Podążaj za tą instrukcją, a twoje naleśniki będą najlepsze jak do tej pory:

  1. Przesiej mąkę, dodaj sól i sodę.
  2. Wbij jajka, dolej wody, mleka i olej,
  3. Wszystkie składniki miksuj do uzyskania jednolitej i gładkiej masy,
  4. Odstaw ciasto na około 15 minut,
  5. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju, 
  6. Wylewaj na nią ciasto porcjami. Grubość ciasta dostosuj według własnych potrzeb,
  7. Smaż z dwóch stron, do zarumienienia się ciasta, dzięki czemu będzie lekko chrupkie. 

Dzięki temu uzyskasz idealne ciasto na krokiety. Będą chrupkie i bardzo puszyste!

Więcej o: