Wigilia to magiczny czas, jednak czasami przy stole dochodzi do kłótni nawet o bardzo błahe rzeczy, takie jak np. majonez... Tak, Polacy co święta toczą batalie o to, który majonez jest lepszy. Sprawdź, o jaki majonez chodzi i który z nich wybrać.
Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl
Majonez to nieodłączony element polskich świąt, który króluje najczęściej w sałatce jarzynowej, jak i w wielu innych daniach. Można powiedzieć, że co święta Polska dzieli się na trzy obozy. Jednym z nich jest obóz Kielecki, drugim Winiary, a trzecim Helmanns. W ubiegłe święta Wielkiejnocy serwis Money.pl przeprowadził badania, w których wynikło, że 12,7% ankietowanych wybrało majonez Helmanns, 27,2%, majonez Kielecki, a aż 57,9% skusiło się na majonez marki Winiary. Badanie to przedstawia, po jaki produkt najchętniej sięgają klienci szczególnie w okresie przedświątecznym.
Magda Gessler, tej osoby chyba nie trzeba nikomu przedstawiać. Znana w całej Polsce restauratorka, która słynie z pysznych dań oraz z programu telewizyjnego ,,Kuchenne Rewolucje''. Co ciekawe Magda Gessler nie należy do żadnego teamu majonezowego, które wymieniliśmy wcześniej, ponieważ robi ona go sama! Jej przepis na szybki majonez zyskał ogromne uznanie widzów, którzy z pewnością w części również zrezygnowali z majonezu kupnego.
Robert Makłowicz to również jedna z najbardziej znanych gwiazd w Polsce, która związana jest nierozerwalnie z kulinariami. Robert Makłowicz utożsamia się z Magdą Gessler i również wybiera majonez domowej roboty. Takie rozwiązanie jest z pewnością zdrowsze i smaczniejsze, ponieważ sami decydujemy o smaku i jego intensywności.