Genialny przepis na szybkie domowe pączki. Zrobisz je w 15 minut i zachwycą największych łasuchów

Tłusty czwartek 2023 już za chwilę! Zamiast lecieć do piekarni, wykorzystaj przepis na szybkie domowe pączki. Jak zrobić pączki z serka wiejskiego? Czym nadziać pączki i czy można je mrozić? Podpowiadamy, jak stworzyć pyszne domowe wypieki, na miarę tych z cukierni.

Już za kilka dni tłusty czwartek. Wiele osób z tej okazji pragnie przygotować pyszne domowe wypieki. Jak szybko zrobić domowe pączki? Zaskocz bliskich i stwórz niestandardowe łakocie z serka. Oto przepisy na pączki niczym od najlepszego cukiernika w mieście. 

Zobacz wideo Pączki hiszpańskie - słodkie, wilgotne i mięciutkie

Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl 

Przepis na szybkie domowe pączki. Zrobisz je w 15 minut

Najczęściej kupujesz pączki, ponieważ odstrasza cię czas spędzony w kuchni? Mamy genialny przepis, dzięki któremu po zaledwie 15 minutach otrzymasz pyszne domowe wypieki. Pączki z serka homogenizowanego mogą cię zaskoczyć! Są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Jak je zrobić? Potrzebujesz to tego następujących składników: 2 szklanki mąki, 500 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka, olej do smażenia.

  1. Mąkę i proszek do pieczenia przesiej do miski. 
  2. Wbij jajka, dodaj serek waniliowy i dokładnie wymieszaj, aby uzyskać gładką masę.
  3. Do wysokiego garnka wlej litr oleju i rozgrzej do 180 stopni Celsjusza. 
  4. Z przygotowanego ciasta uformuj sporej wielkości kulki i włóż je do garnka z rozgrzanym olejem. Obsmażaj z każdej strony, do uzyskania złotego koloru. 
  5. Pączki podaj z cukrem pudrem lub dżemem. 

* Potężna siła rażenia ukraińskich dronów. "Okupanci poszli prosto do piekła" [wideo]

Tłusty czwartek 2023. Pączki z serka wiejskiego. Prosty przepis na pyszne pączki

Jeżeli jesteś fanem niestandardowych wypieków, to mini pączki z serka wiejskiego mogą okazać się strzałem w dziesiątkę. Jak je przygotować? 

Składniki: 

  • 200 g serka wiejskiego,
  • 20 g cukru,
  • 2 jajka,
  • 200 g mąki,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżka spirytusu,
  • szczypta soli.

Serek wiejski zblenduj na jednolitą masę, dodaj jajka i spirytus. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Z ciasta utwórz małe kulki i za pomocą łyżeczki włóż je do rozgrzanego oleju. Pączki powinny same się obracać. Smaż je, aż uzyskają złoty kolor. Po wyciągnięciu z garnka odłóż wypieki na ręcznik papierowy i poczekaj, aż ostygną. Dla uzyskania lepszego smaku warto posypać je cukrem pudrem. 

Długie, zdrowe włosy Co zrobić, żeby włosy szybciej rosły? Maska z produktu potrafi cuda

Czy pączki można mrozić? Czym wtedy nadziewać pączki? Okazuje się, że nie ma to znaczenia

Pączki można bezpiecznie mrozić, zarówno te z nadzieniem, jak i bez. Najlepiej umieścić je w woreczku strunowym lub w plastikowym pojemniku. Warto jednak zrezygnować z posypywania ich cukrem pudrem lub oblewania lukrem. Należy zrobić to dopiero po wyciągnięciu ich z zamrażarki

Tradycyjne pączki są nadziewane marmoladą lub konfiturą z róży. Jednak nic nie szkodzi na przeszkodzie, aby użyć dowolnego dżemu lub innego słodkiego nadzienia. Dużą popularnością cieszą się również pączki z budyniem, czy czekoladą. Wszystko zależy od indywidualnych upodobań i nie ma znaczenia podczas mrożenia wypieków. 

Więcej o: