Zobacz, jak zrobić jogurtowy sernik na zimno. "Lepszego nie jadłam"

Zobacz, jak przygotować przepyszny sernik na zimno z dodatkiem jagód i malin.

Lubicie ciasta na zimno? My uwielbiamy, a naszym faworytem jest sernik na zimno. Przepisów na ten deser jest całe mnóstwo. My przetestowałyśmy ich całe mnóstwo. Do tej pory serniki, które robiłyśmy były, dobre - ten jest pyszny. 

Jogurtowy sernik na zimno z malinami i jagodami podbije Wasze sera i serca Waszych rodzin. Musicie go spróbować, tym bardziej, że jego zrobienie jest dzieciinie łatwe. 

Wszytko czego potrzebujecie, by zrobić ten deser to:

ciasteczka maślane – 200 g
miękkie masło – 100 g
twaróg sernikowy – 600-650 g
jogurt naturalny – 400 ml
cukier – 150 g
cytryna – 1 szt.
woda – 120 ml
cukier waniliowy – 2 łyżki
żelatyna – 25 g
woda do namoczenia żelatyny – 40 ml
śmietanka UHT 30% – 200 ml
mrożone jagody – 100 g
mrożone maliny – 100 g
świeże truskawki do dekoracji


A tu film, na którym dokładnie zobaczycie, jak przygotować spód z ciasteczek maślanych, a później masę jogurtowo-śmietanową. 

 

Drodzy Czytelnicy!

Wasz głos jest dla nas bardzo ważny. Dlatego chcemy pisać dla Was o rzeczach, które najbardziej Was interesują i są Wam najbliższe. Jeśli jest jakaś historia, którą chcecie nam opowiedzieć i się nią podzielić z innymi, jeśli jest jakaś sprawa, którą chcielibyście nagłośnić, jakiś problem, który chcecie rozwiązać - piszcie do nas na adres buzz_redakcja@gazeta.pl.

Czekamy na Wasze listy - Redakcja Buzz.gazeta.pl

Więcej o: