Na pomysł sprzedawania lodów z najbardziej naturalnego dla człowieka mleka wpadł właściciel restauracji w londyńskim Covent Garden. Taka przyjemność nie jest najtańsza, bo wynosi 14 funtów . Specjalny deser lodowy, podawany przez kelnerkę w stroju Lady GaGi , przyprawiony jest wanilią z Madagaskaru i skórką cytryny. Całości dopełnia ciekły azot. Na życzenie gości do deseru można dolać whisky.
W głowie każdego wnikliwego człowieka pojawia się teraz pytanie - skąd bierze się takie mleko? Znalazło się już 13 kobiet gotowych zaopatrywać restaurację. Za każde 300 ml otrzymują 15 funtów. Restauratorzy są pewni, że ludzie przekonają się, jak dobre jest ludzkie mleko i chętniej będą karmić piersią niemowlęta.
Sądząc po reakcjach potencjalnych klientów, pomysł jedzenia lodów z ludzkiego mleka nie wszystkich przekonuje, ale podobno warto.
- Baby Gaga ma kremowy o bogaty smak - mówi dailymail.co.uk pomysłodawca, Matt O'Connor. - Nikt nie zrobił nic interesującego w materii lodów przez ostatnie sto lat.
Aż strach pomyśleć, dokąd to może doprowadzić. My raczej pozostaniemy przy "zwyczajnych" waniliowych z bitą śmietaną.
ZOBACZ ZDJĘCIA Z MIĘDZYNARODOWEGO FESTIWALU CYGAR NA KUBIE>>>