Dokładne wyczyszczenie deski do krojenia jest dość problematyczne. Resztki jedzenia i ich soki, które dość szybko wsiąkają w drewno, mogą zostawiać trudne do usunięcia plamy. Zwykłe wymycie przyrządu wodą z płynem często nie wystarcza. Na szczęście istnieje kilka sprawdzonych sposobów, które szybko
Deski do krojenia wymagają szczególnej pielęgnacji, ale po co wkładać je do lodówki ? Na pierwszy rzut oka takie działanie może wydawać się dziwne, bo zazwyczaj podobne sprzęty mają swoje miejsce w kuchennych szafkach. Okazuje się, że ta nietypowa metoda przechowywania przynosi wiele korzyści
Sól może mieć wiele ciekawych zastosowań. Nie musi służyć tylko jako dodatek do potraw, ale wspomoże też neutralizację nieprzyjemnych zapachów, odstraszanie szkodników czy czyszczenie deski do krojenia. Sprawdź, jak przy pomocy tego taniego produktu umyć drewnianą powierzchnię. Więcej podobnych
Tak ''deska'' i ''warzywa'' wyglądały jakiś czas wcześniej. fot. imgur.com Pozostaje nam tylko napisać: WOW! Ktokolwiek stworzył tę rzeźbę, zasługuje na szacunek. fot. imgur.com Macie wolną chwilę? Zajrzyjcie na nasz profil na Facebooku >>> >>>
Spodobało ci się? Polub nas Właściciel miecza ma na imię Ali. Ma również dużego arbuza, którego chce przeciąć swoim mieczem na pół. W tym celu przygotował nawet deskę do krojenia. Deska leży na szklanym stole. Stół stoi w ogródku. Zobaczcie sami: To Ali i jego miecz. fot. YouTube.com / kadr
odkryciami. Wystarczy, że przy desce do krojenia położysz zwilżony ręcznik papierowy. To pomoże uchronić się przed łzami. Brzmi dziwnie? Na pewno nie zaszkodzi spróbować. Jak kroić cebulę, żeby nie płakać? Te sposoby pomogą Podczas krojenia cebuli warto również sięgnąć po te sprawdzone
ją sodą i zalewa octem. Rondel po krótkiej chwili lśni czystością! Połączenie cytryny, octu i sody wygrywa też w innych przypadkach: usuwa plany niweluje brzydki zapach czyści deski do krojenia odtyka zlew Na TikToku sporo jest zarówno ciekawych inspiracji, jak i nieco kontrowersyjnych patentów
Potrzebne będą 4 czerwone cebule, nóż, deska do krojenia, miska, odrobina oliwy z oliwek, ocet balsamiczny (2 łyżki), foremka do pieczenia lub naczynie żaroodporne, odrobina masła do jego nasmarowania, szczypta soli i pieprzu oraz folia aluminiowa. Do tej sztuczki najlepiej użyć czerwonej cebuli
nie pod gorącą wodą. Nie przechowuj noży w szufladzie z innymi sztućcami, a wybierz specjalne bloki. Wybieraj także drewniane deski do krojenia. Miękkie podłoże nie będzie tak mocno tępiło noży, jak ceramika, czy szkło. Warto także przyjrzeć się swojej technice krojenia. Lepiej wykonywać wolne i zdecydowane
Cebule to fantastyczne warzywa - bardzo smaczne i zdrowe. Mogą być też bardzo piękne! Chcecie wyczarować z cebuli najpiękniejszy kwiat stołowy? fot. yoyomax12 | youtube.com | kadr Potrzebne będą 4 czerwone cebule, nóż, deska do krojenia, miska, odrobina oliwy z oliwek, ocet balsamiczny (2 łyżki
Witam Czy może wiecie jak usunąć nieprzyjemny zapach z deski do krojenia (drewnianej)? Pozdrawiam
Chciałabym kupić zestaw desek do krojenia na stojaku . Jakie polecacie ? bukowe ? bambusowe ? ktoś kupował w sklepie internetowym i może polecić ?
Przeglądałam internet i znalazłam taką deskę do chleba. Ma ktoś taką? Jak to się sprawdza i wygląda na żywo? Na tej stronie znalazłam ładne zdjecie:
Możecie mi powiedzieć, gdzie znajdę fajną deskę do krojenia sera? Najlepiej w zestawie z nożykami. Cena do 150 zł. DO kupienia albo w Warszawie, albo przez internet, ale tak, żeby doszła przed świętami. Zależy mi na tym, żeby była solidna.
Mam pytanie: czy gdzieś jeszcze można kupić takie deski do krojenia? P.S Kolor ma być pomarańczowy, a nie zielony ;/
Jakich desek uzywacie-drewnianych czy szklanych czy innych plastykowych?Mam dwie dechy drewniane i jedna szklaną,ale tej uzywam rzadko,do ryb lub czegos takiego zapachowego,bo wszystko na niej sie slizga i mozna przy takim krojeniu stracic palca.Pytanie czy sparzacie te drewniane wrzatkiem czy tylko
Odkryłem ostatnio dziwną rzecz. -Otóż, jak to jest, że deska do krojenia nie poddaje się nożowi? Czyżby wykonana była z drewna twardszego od metalu z którego wykonany jest nóż? Dziwny dla mnie jest ten świat.
kupilam deski do krojenia z surowego drewna. wiem, ze przed użyciem należy je zakonserwować i zabezpieczyc przed dzialaniem wody, tzn natrzec olejem. Czy ktos mi moglby doradzić jakiego oleju powinnam uzyc? Przeczytałam gdzieś, że warzywny szybko jełczeje, wiec lepiej użyc n.p. kokosowego. czy to
Mąż kupił deskę do krojenia, ponoć bambusowa, i mam takie pytanie: czy trzeba ją jakoś przygotować do użytku, czy można umyć i używać od razu? Przy deskach drewnianych jest zwykle instrukcja, żeby ja natrzeć najpierw olejem do drewna, a przy tej nie ma żadnych informacji. -- 75/112 - 70(32)J/70P
Drewniana deska do krojenia jest bardzo niehigieniczna. Polecam szklane.