jogurt

Więcej o:

jogurt

Wypowiedzi na forum o:

jogurt

  • Re: Jogurt naturalny domowej roboty l, która robi

    Robię jogurt od lat. Najpierw leżakował zawinięty w kocyk, od paru lat używam Instant Pot. Jestem w Szwajcarii wiec nie pomogę z jogurtem na zaczyn. Ja używam mleka UHT, bo inne mleka aby jogurt sie za szybko nie zepsuł trzeba zagotować i ostudzić do odpowiedniej temperatury, a ja nie mam na to

  • Re: Jogurt naturalny domowej roboty l, która robi

    Ja mam jogurtownicę z małymi słoiczkami, idealnie na litr mleka plus po łyżeczce jogurtu na słoiczek. Czyli koszt to litr mleka plus niecały mały kubeczek jogurtu naturalnego, można także rozmnażać tym z poprzedniej produkcji. Prądu nie liczę. Może nie jest to jakaś wielka oszczędność, ale na plus

  • Re: Jogurt naturalny domowej roboty l, która robi

    macie kalkulację, jak sie taki domowy jogurt na oszczednosc przeklada?

  • 4 jogurty

    Dzisiaj zjadlam i mam wyrzuty sumienia. Każdy po 140 g na bazie śmietany i nawet nie chce patrzeć ile to ma cukru. Będę grubaaaaa? A propo co jest bardziej tluczace wedlug Was jogurt czy lody?

  • Jogurt

    "Takiego retuszu nikt się chyba nie spodziewał. ?Poprawiają? już nawet jogurty Absurdalny retusz ujawnili internauci na Twitterze. Co usunięto z opakowań z jogurtami greckimi sprzedawanymi we Francji? Okazało się, że produkty z podobnym ?motywem graficznym? sprzedaje się też w Polsce. Na

  • Re: Jogurt naturalny domowej roboty l, która robi

    przycupnę, czekam wlasnie na moj nowy thermomiks, ktory pooc robi obledne jogurty :D

  • Re: Jogurt naturalny domowej roboty l, która robi

    Używałam jogurtu naturalnego greckiego z dobrym składem tzn bez zagęszczaczy. Tylko mleko i kultury bakterii.

  • Re: Jogurt naturalny domowej roboty l, która robi

    Pewnie podgrzewa mleko do odpowiedniej temperatury i te temperature utrzymuje przez cały czas ?robienia sie ?jogurtu.

  • Re: Jogurt naturalny domowej roboty l, która robi

    Jogurtownica utrzymuje stałą temperaturę ok. 40 stopni przez kilka godzin. Mleka nie trzeba podgrzewać przed, można użyć nawet takiego prosto z lodówki. Ja nie bawię się w rozrabianie mleka z jogurtem w osobnym naczyniu, wszystko dodaję bezpośrednio do słoiczków, w każdym zamieszam łyżeczką,

  • jogurty... jogurty...

    Dziewczeta, jak to jest z tymi jogurtami w fazie 1??? Mozna jest jogurty 0% Fat?? Znalazlam u siebie jogurtu beztluszczowe, ale one maja przeciez cukier... wiecc jedno wyklucza drugie.. i nie wiem czy mozna sobie na taka przekaske pozwolic???? napiszcie, pliz!!!!! p.s. nadal jem duzo masla