Więcej o:

smażenie

Wypowiedzi na forum o:

smażenie

  • Patelnia do smażenia bez tłuszczu?

    Macie? Którą polecacie? Naprawdę można na takiej smażyć zupełnie bez tłuszczu, czy jednak lepiej trochę posmarować?

  • Smażenie i gotowanie późnym wieczorem?

    Sąsiad. 22-23 jego ulubiona pora na pichcenie i smażenie. A w moim mieszkaniu smród nie do wytrzymania, a ja chcę iść spać. Otworzyłam okna na przestrzał- trochę pomogło. Tolerowałybyście?

  • Re: Patelnia do smażenia bez tłuszczu?

    Na placuszki mam patelnię z Tefal, do pankejków, z wgłębieniami. Synowie często robią różne placki, nic im nie przywiera, a smażą bez tłuszczu.

  • Re: Patelnia do smażenia bez tłuszczu?

    Mam teflonową, z Ikei i Tefal, smażę na minimalnej ilości tłuszczu (łyżeczka oleju na kilogram mięsa ) i to mi wystarcza. Oraz naleśniki zupełnie bez tłuszczu, żaden nie przywiera, nawet ten pierwszy :)

  • Re: Będziemy się smażyć w piekle.

    > Gdzie ty widzisz zdziwienie. Tu: "Ale te 30 stopni to jednak przegiędzie." oraz tu: "Będziemy się smażyć w piekle"

  • Re: Będziemy się smażyć w piekle.

    A ja sobie patrzę na tych biednych żołnierzy na paradzie, jak się smażą w tych mundurach....masakra. A jak fajnie musi być w czołgach...

  • Re: Będziemy się smażyć w piekle.

    Ciepło? Długo było zimno, w lipcu mało dni powyżej 25C, później ochłodzenie i deszcze. Noce po 12C tez słabo pasują do smażenia w piekle.

  • Re: Będziemy się smażyć w piekle.

    berdebul napisała: > Ciepło? Długo było zimno, w lipcu mało dni powyżej 25C, później ochłodzenie i d > eszcze. Noce po 12C tez słabo pasują do smażenia w piekle. Lipiec był akurat bardzo ciepły. Chłodne były pierwsze 2 tygodnie sierpnia

  • Smażyć pączki, czy nie smażyć?

    Która smaży w tym roku? Już tydzień temu kupiłam wszystko, żeby pierwszy raz w życiu je zrobić, ale strasznie mi się nie chce. Umiem zrobić ciasto drożdżowe, nie o to chodzi, tylko jem pączki w zasadzie często i jakoś po miesiącu częstego pieczenia ciast, jutro mi się nie chce. Zresztą nigdy nie

  • czy sezamowy olej jest dobry do smażenia?

    Jak zapatrujecie się na olej sezamowy i smażenie? ma on intensywny smak, więc nie jestem pewna czy dobrze sprawdza się do smażenia, ale w mnóstwie przepisów jest tak wykorzystywany. Jest z nim poodbnie jak z oliwą z oliwek? Lepszy nierafinowany czy do smażenia to obojętne?