Więcej o:

słoiki

Wypowiedzi na forum o:

słoiki

  • Kiełki w słoikach

    Zaczęłam uprawę zainspirowana tym filmikiem. Wydaje się mega proste. Uprawiacie? ;;-Lduv2-fIss;;;;Domowa uprawa kiełków - kiełki w słoiku.

  • Małże w sosie własnym ze słoika - jakieś pomysły?

    Mam słoik małży w sosie własnym, który stoi i stoi i nie mam pomysłu co zrobić. Kiedyś lubiłam jeść prosto ze słoiczka, ale już jakoś nie mam ochoty. Może jakaś sałatka? Makaron? Macie coś sprawdzonego? Wyszukiwarka google mnie nie zainspirowała.

  • Re: Jak ukisic kapustę w słoiku?

    Ja daje na full kapusty inaczej psuje się gdy stoi w słoikach

  • Re: Jak ukisic kapustę w słoiku?

    W tym przepisie napisano, że można przechowywać krótko. A ja chcialabym długo. W słoikach długo się nie da?

  • Re: Jak ukisic kapustę w słoiku?

    Czy ktoś jeszcze rzuci okiem, czy nie za mało kapusty w słoikach? Mogę dokroic i ubić następnej i dolozyc

  • Re: Jak ukisic kapustę w słoiku?

    Dołóż jak masz, aż do końca tego zaokrąglenia w słoiku. Resztę zostaw wolne i płyn , żeby był na wierzchu.

  • Re: Jak ukisic kapustę w słoiku?

    Jak masz niedużą kapustę ,to najprawdopodobniej na litrowy słoik nie wystarczy. Poszatkuj, zobaczysz ile jest. Poszatkowana po prostu posól , tak zdecydowanie , żeby było czuć tę sól ( zawsze to robię na oko ) i nakładaj do słoika, ugniatając ale bez przesady. Powinien ci się pokazywać sok po tym

  • Re: Jak ukisic kapustę w słoiku?

    Jak soku w słoiku będzie mało można wody przegotowanej (zimnej dolać). Jak kiszę czerwoną to dodaje wody, bo z czerwonej zawsze jest za mało soku. Ja robie jak zrobiłaś, układam ciasno w słoiku (biore taki zeby łapkę wsadzić, ubujam ręką i zakręcam. Potem ze 2-3 razy przebiję szpikulcem (zeby

  • Re: Jak ukisic kapustę w słoiku?

    Kapustę 1 na próbę, jak wyjdzie, to zrobię więcej. Ubijalam w garnku, soku znikoma ilość. Myślę że może być 1 słoik ten prawie litrowy i 1 sledziówa.

  • Re: Jak ukisic kapustę w słoiku?

    Ja robię teraz od 2 tygodni kapustę, przechowuje ja w szafce w kuchni do wiosny bo wtedy zjadam ostatni słoik, nic się nie psuje. Od kilku lat tak robię.