Kuchnia kilka dni przed świętami to miejsce pełne pięknych zapachów, smacznych potraw oraz nerwów. Kucharze i kucharki mogą to potwierdzić, tu coś spadnie, to za długo było w piekarniku, a niech jeszcze tylko wyjdzie złe ciasto na pierogi. No właśnie w tym aspekcie się dziś zatrzymajmy. Jak zrobić
, kiedy wyjdzie za twarde? Poznaj triki na to, aby ciasto było miękkie. Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl Za twarde ciasto na pierogi. Co może być przyczyną? Choć do przygotowania ciasta na pierogi nie potrzeba wielu składników i wydaje się ono ławę, to bardzo często może wyjść
Maj i czerwiec to sezon truskawkowy. Nie marnuj okazji i koniecznie wykorzystaj te owoce do zrobienia przepysznego dania. My polecamy Ci pierogi z truskawkami! Do ich zrobienia potrzebujesz: Ciasto na pierogi: - 2 szklanki mąki pszennej + do podsypywania - 1 jajko - ok. 3/4 szklanki wody - 1 łyżka
. Zastosuj te metody, a będziesz mieć znacznie mniej do zrobienia i sprzątania: Zwiń ciasto na pierogi w rulon, który będzie przypominać wałek. Następnie potnij je na mniejsze porcje, w ten sposób, przyspieszysz znacznie swoją pracę z ciastem. Możesz również w ogóle nie formować ciasta. Zostaw je po prostu w
z żelu lukrecjowego podany z majonezem z karczocha i wanilii - to się nazywa "twist" na klasycznie podanej rybie. Kto wie czy dzięki takim przepisom za 20 lat przy stole wigilijnym nie zasiądziemy do czipsów ze śledzia z cebulką, pianki z karpia i barszczu w cieście na pierogi ze smarowidłem z kapusty
Witam!! Bardzo prosze o przepis na ciasto na pierogi. z góry dziekuje
Jak robi się ciasto na pierogi, żeby było smaczne. Czy dodaje się olej?
kiedys juz zasięgałam języka ;.)... i... niestety wciąż nie potrafię zrobić dobrego ciasta na pierogi.. dzsiaj znowu z przypadkowego przepisu z wrzącą wodą, wyszło wstętne, klejące 300 g mąki pszennej 250 ml gorącej wody 1/4 łyżeczki soli proszę o pomoc ;-)
Jak przygotowuje się ciasto na pierogi? Bardzo proszę o przepis. Poza tym interesuje mnie też nadzienie - z serka ricotta i szpinaku oraz drugie - z mięsa drobiowego. Kto pomoże???
Proszę o podanie przepisu na ciasto na pierogi z dodatkiem drożdzy. Pierogów będzie ok. 20szt. nie posiadam wagi kuchennej, więc byłabym wdzięczna gdyby przepis był np. szklanka mąki itp.
Help!!!Moim ciastem na pierogi można rozbijać mur! Co robię źle, że jest tak twarde??Za dużo wody, za szybko ją dodaję?
Witam wsztstkich świątecznie. Jakie jest najlepsze wg was ciasto na pierogi ( na słodko ) ?
Czy ktos probowal zamrozic surowe ciasto na pierogi i lepic po rozmrozeniu? Da sie?
W zwiazku z czestym brakiem czasu , chcac zrobic pierogi mam zapytanie czy mozna dzien wczesniej na wieczor zrobic ciasto na pierogi a same pierogi lepic dopeiro nastepnego dnia????czy jednak ciasto moze nieprzetrwac (haha)
Najlepsze ciasto na pierogi, to maślankowe fettini.