Więcej o:

kapusta

Wypowiedzi na forum o:

kapusta

  • Kiszona kapusta

    Nigdy nie gotowałam. Ile minut? Bo w przepisach jest od 15 minut do godziny. I co dodajecie? Chodzi o przyprawy, nie o boczek itp. Kapusta nie może być rozgotowana.

  • Kimchi meet sauerkraut, czyli kapusta po polsku

    Ostatnio wychodzą mi kiszonki, zjadam właśnie ostatni słoik kiszonej kapusty, kupiłam nawet drewnianą szatkownicę do nowych wyrobów, ale tak mnie naszło by zrobić coś w rodzaju kimchi. Nie chcę jednak oryginalnego przepisu, nie chcę daikona, czy innych rzodkiewek, bo mi to nie smakuje, nie musi być

  • Czerwona Kapusta

    Moze nie kleska urodzaju ale cos dobrze w tym roku obrodzila. Co mozna zrobić z czerwonej kapusty? Surowke Czerwona kapusta z jablkiem ( lub bez) zasmazana Ktos ma jeszcze jakies dobre przepisy? Z gory serdecznie dziekuje!

  • Re: Kiszona kapusta

    Czas gotowania zależy od kapusty. Jak nie lubisz rozgotowanej, to spróbuj już po 10-15 minutach. Kapustę można jeść przecież na surowo, więc za krótko na pewno nie będzie. Ja gotuję zwykle jakieś 20 minut, ale pewnie są i tacy, co lubię mocno rozgotowaną i wolą dłużej. Ja do kapusty nigdy nie dodaję

  • Jak ukisic kapustę w słoiku?

    W różnych wątkach było ostatnio, ale dwie sprzeczne wersje. Jedna kapustę zakręcić mocno i niech stoi a druga lekko wieczko dokręcić, po jakimś czasie dopiero mocno? I nie wiem ile soli dac ? mam nieduża kapustę wczesna, z ogródka, pół marchwi dużej. Ile soli, czy ubijać, czym ubijać? Krok po kroku

  • Kapusta kiszona na zimę.

    Pojawiła sie w watkach o przetworach na zimę. Zadalam tam pytanie i ... cisza. Może tu ktos przeczyta i odpowie mi. Jak długo wytrzymuje taka kapusta w słoiku? Trzeba ją pasteryzowac? (takie przepisy znalazlam w necie). Wiem, że mozna na bieżąco. Ale ja chcę zrobić teraz, gdy mam więcej czasu. Potem

  • Re: ** KULINARIA **pierogi z kapusta i grzybami

    a ja Wam napiszę jak przygotowuję farsz z kapusty i grzybów suszonych. Grzyby namaczam, płucze, odstawiam. Kapustę płuczę, gotuję do miękkości z przyprawami jakie lubię i z odrobiną oleju. Po wystudzeniu kapustę i grzyby mielę w maszynce, doprawiam na pikantno. Nie dodaję pieczarek ani kapusty

  • Kapusta - do czego zużyć?

    Co robicie z kapustą, która zostaje po zrobieniu gołąbków? Zostało mi dość sporo takiej podgotowanej kapusty, bo była spora, i teraz nie wiem co z nią dalej. Na surówkę chyba się nie nadaje, zresztą nie przepadam za surówką z białej kapusty. Co więc innego z niej zrobić?

  • Re: Górą jednak modra kapusta

    SURÓWKA Z KAPUSTY kapusta kawałek u mnie 1/4 małej główki koperek pęczek majonez/ jogurt plus kapka oleju sól do smaku szczypta cukru Kapustę wystarczy cieniutko poszatkować, pomogłam sobie mandoliną, jeszcze koperek, majonez, sól i pieprz.

  • Re: Górą jednak modra kapusta

    MIELONE W KAPUŚCIE kapusta włoska 500 g mielonego mięsa cebula sól pieprz pół łyżeczki słodkiej papryki Kapustę pokrój w krążki. Blachę piekarnika wyściel papierem. Pokrojoną kapustę rozłóż na blasze. Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę oraz przyprawy. Mięsną masę