Naleśniki to jedno z najpopularniejszych dań w Polsce. I nic w tym dziwnego. Można przyrządzić je na wiele sposób, wedle swojego smaku i gustu. Jednak w naleśnikach poza farszem bardzo ważne jest ciasto. My mamy dla Ciebie przepis na ciasto, które będzie delikatne i puszyste. A wszystko za sprawą
Lubisz naleśniki i jesteś fanką ziemniaków? Te dwa przysmaki można ze sobą połączyć! A wtedy otrzymasz wyjątkowe i przepyszne danie. Mamy dla Ciebie przepis na naleśniki z gotowanych ziemniaków! Składniki 1/2 kg ziemniaków 15 dag mąki 3-4 jajka 1 szklanka mleka szczypta gałki muszkatołowej sól
Wiele osób zastanawia się, jak zrobić idealne ciasto na naleśniki i jak je smażyć, by wyszły idealnie delikatne i puszyste. Okazuje się, że to wcale nie jest skomplikowane. Wystarczy pamiętać o kilku szczegółach, a mleko zastąpić tym składnikiem. Jakim? Podpowiadamy. Więcej podobnych artykułów
Kucharz zamiast smażyć naleśnikowe ciasto w tradycyjny sposób, czyli wlewając ciasto do wnętrza naczynia, moczy w nim spód patelni. Dzięki temu naleśniki są bardzo cienkie i idealnie nadają się np. do krokietów. Przy okazji smażą się błyskawicznie i nie trzeba ich przewracać! Użytkownik strony
Kucharz zamiast smażyć naleśnikowe ciasto w tradycyjny sposób, czyli wlewając ciasto do wnętrza naczynia, moczy w nim spód patelni. Dzięki temu naleśniki są bardzo cienkie i idealnie nadają się np. do krokietów. Przy okazji smażą się błyskawicznie i nie trzeba ich przewracać! Użytkownik strony
Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl Jak przygotować naleśniki z jednego składnika? Ostatnio internet podbija nietypowy przepis na popularne danie. Aby je przygotować, nie potrzebujesz ani jajek, ani mąki. Poznaj sposoby na pyszne jedzenie, wykorzystujące zaledwie
Jeśli uwielbiasz naleśniki i krokiety, to na pewno zastanawiasz się, jak można jeszcze bardziej ulepszyć ciasto. Jeżeli marzysz o tym, aby były puszyste, wystarczy, że dodasz dwie łyżeczki tego produktu. Efekt na pewno cię zachwyci. Więcej podobnych artykułów można znaleźć na naszej stronie
Naleśniki to świetny sposób na szybkie i smaczne śniadanie, które dobrze smakuje zarówno na słono, jak i na słodko. Wystarczy zmiksować ciasto, usmażyć na patelni, dodać ulubione dodatki i gotowe. Istnieje wiele ciekawych przepisów na przygotowanie tego przysmaku. Chcesz, żeby naleśniki
Zrobić naleśniki na kuchence w kamperze nie jest łatwo. Marcin Prokop pochwalił się tym wyczynem na Instagramie. Zabrał na wakacje rodzinę dość ciasnym kamperem, w którym kuchenka była rozmiarów - jak sam napisał - domku dla lalek. Ale udało mu się zrobić popisowe śniadanie - pyszne naleśniki. Anna
Miejsce dla niepełnosprawnych zastawione potężnym radiowozem, a dla kontrastu starszy pan na wózku. To zdjęcie MUSIAŁO rozwścieczyć amerykańskich internautów. W dobę po opublikowaniu miało milion wyświetleń i 4 tys. komentarzy. Spora część zdecydowanie nie nadawała się do cytowania. Co gorsza -
W naleśnikach najważniejsze jest wyczucie, jak ktoś nie czuje gęstości ciasta i temperatury patelni, to mu nie wyjdą naleśniki z żadnego przepisu. Proporcje z przepisu nie muszą się wcale sprawdzić, inna mąka, większe jajko - i dupa.
Ale to przecież zależy jakie się lubi. Dla mnie naleśniki typu "dwie szklanki mąki i 1 jajko", to nie naleśniki, a mączne placki. Niektórzy lubią. Dla starszego pana na jedną porcję takich naleśników to za dużo i do tego tylko mączny fast food bez żadnej wartości. Ja mam przepis ze starej Kuchnii
Ja robię ciasto w themomiksie i to są najlepsze naleśniki jakie jadłam, pyszne, maślane w smaku, bo w przepisie jest masło, ciasto w idealnej konsystencji. O ile nie wszystko mi smakuje z TM to akurat naleśnik wychodzą I klasa
Cukier waniliowy jest idealny naleśników. Są wtedy przepyszne i pachnące
Sól, jajka, mąka, mleko, jak ciasto za gęste, to woda gazowana (ale mleko też może być i woda niegazowana też). Kwestia proporcji (jajko/mąka/mleko), ale najbardziej konsystencji, ciasto ma być jak śmietana i szybko rozlewać się po patelni. Tłuszcz ma być bardzo gorący. Ja biorę jedno jajko na
250 ml mleka, 2 jaja, 7 łyżek mąki, dwie łyżki oleju. Ciasto- po połączeniu składników- odstawić na 20 min, po czym smażyć naleśniki.
Robię bardzo podobnie, tylko daję 1 łyżkę oleju i wodę gazowaną. Smażę na maśle klarowanym, ilość minimalna, na czubku noża. Wychodzą super naleśniki.
Szklanka mąki, szklanka mleka, 3/4 szklanki wody, 2 jajka, 3 łyżki oleju, szczypta soli. Sto lat temu wzięłam przepis z Kwestii Smaku :) Wychodzi mi z tego 10 cienkich naleśników.
Z naleśnikami tak jest ze trzeba wyczuc - już za 3 razem jest sie prosem nie należy sie poddawac -- wszystkie swinie byly rowne ale niektore byly rowniejsze. a to dlatego ze znaly numer tel do kogo trzeba
Coz ci mogę napisać. Duzo nalezy od konsystencji ciasta na naleśniki. Bez odpowiedniej gęśtosci, nalesnik nie wyjdzie. Nie trzymam sie przepisów, robię ciasto na oko. Sprawdzam gęśtość i smażę. Z przepisu to one mi nie wychodzą. Rozwalają się.