Więcej o:

mięso

Wypowiedzi na forum o:

mięso

  • Do 2040 roku 60 proc. mięsa będzie z roślin

    Do 2040 roku 60 proc. mięsa będzie z roślin lub z laboratorium. Rosnący popyt na mięso frankensteina z laboratorium....z tym kojarzy się najbardziej. I nie, to nie będzie wybór, tylko nakaz, poprzez niszczenie podatkami i innymi oplatami w imię tzw. redukcji śladu węglowego. Czy to nie jest faszyzm,

  • Ach to mięso ..

    Mięso Eksperci żywieniowi i lekarze od jakiegoś czasu przestrzegają przed zgubnymi skutkami spożywania przetworzonych produktów mięsnych takich jak mielonki w puszce, pasztety, parówki czy peklowane wędliny. Są bogate w sól, przez co mogą prowadzić do pojawienia się niebezpiecznych incydentów

  • Warszawiacy!Już zrezygnowaliście z 1 auta i mięsa?

    Ematka gotowa na posiadanie tylko 1 auta w rodzinie w tym dzieci przez 20 lat? Bo Wasz prezydent razem z innymi prezydentami miast postuluje: 16 kg mięsa rocznie na osobę lub - w bardziej ambitnym wariancie - wykluczenie go z diety w ogóle. Dziś przeciętny Polak zjada ponad 70 kg mięsa. 90 kg

  • Re: Do 2040 roku 60 proc. mięsa będzie z roślin

    Dla mnie mięso z roślin jest OK (zresztą, z czego jest obecne mięso? Może być z innego mięsa, ale wiadomo, że na początku łańcucha zawsze są rośliny!). Mnie tylko brzydzi ta "mąka" ze świerszczy czyli rośliny z mięsa!

  • Mięso w marynacie

    Pomóżcie, proszę. Ile może leżeć mięso zamarynowane do pieczenia? Surowe? Zamarynowałam w piątek i miałam upiec w sobotę, na śmierć zapomniałam. Czy ono się jeszcze nadaje do upieczenia? Na węch nic nie wiem, bo pachną zioła z marynaty.

  • Re: Do 2040 roku 60 proc. mięsa będzie z roślin

    Ale mięso z laboratorium będzie bez smaku, no chyba, że z dodatkami smakowymi i barwnikami. Mięsu nadaje smak zwłaszcza to czym się zwierzę żywi. Krowa z pastwiska czy prosiak z dobrej chlewni będą inaczej smakować niż mięso z próbówki.

  • Re: Dlaczego nie jeść mięsa?

    Cos, co zawsze umyka obrońcom jedzenia mięsa: im więcej osób przejdzie na wegetarianizm/weganizm, tym więcej mięsa dla nich.

  • Re: Dlaczego nie jeść mięsa?

    Okazuje się, że międzynarodowy kapitał szykuje nam mięso wyhodowane w laboratorium! Będą ogromne fabryki mięsa, które zastąpią obecny chów przemysłowy. To znaczy, ten nowy też będzie przemysłowy, bo mięso będzie produkowane z fabryce. Ponieważ będzie to zwykła tkanka mięsna, tyle że namnożona przy

  • Przestało mi smakować mięso

    I większość gotowanego jedzenia. Tak gdzieś od roku zmienia mi się smak i apetyt. Zawsze byłam mięsożerna a ostatnio mi mięso zwyczajnie nie smakuje. Wędlinę lubię i jadam, chodzi mi o takie mięso do obiadu. Rok temu przeszłam ciężko covida ale nie straciłam wtedy smaku i węchu. No i od tamtej pory

  • Re: Dlaczego nie jeść mięsa?

    Ja, na przykład, jestem wszystkożerna. Jem rośliny, jak królik lub owca i mięso, jak lew, niedźwiedź, pies, kot i inni. Kota czy lwa nie potępiasz za to, że je mięso...