tłuszcz

Więcej o:

tłuszcz

Wypowiedzi na forum o:

tłuszcz

  • Patelnia do smażenia bez tłuszczu?

    Macie? Którą polecacie? Naprawdę można na takiej smażyć zupełnie bez tłuszczu, czy jednak lepiej trochę posmarować?

  • Poświąteczny tłuszcz-ćwiczenia?

    Skoro już nagotowałyśmy, napiekłyśmy, a może i opiłyśmy to teraz czas zrzucać? zapodajcie dziewczyny przy czym ćwiczycie? Może z linkami do konkretnych propozycji. Pełna zapału będę zrzucać tłuszcz, który mnie podstępnie opasał? -- w moich snach tańczę na zgliszczach waszych domów

  • Re: Patelnia do smażenia bez tłuszczu?

    Mam teflonową, z Ikei i Tefal, smażę na minimalnej ilości tłuszczu (łyżeczka oleju na kilogram mięsa ) i to mi wystarcza. Oraz naleśniki zupełnie bez tłuszczu, żaden nie przywiera, nawet ten pierwszy :)

  • Re: Patelnia do smażenia bez tłuszczu?

    Bez tłuszczu, życie nie ma sensu, a jedzenie - smaku. O ile nie masz powodów zdrowotnych, lepiej zjeść mniejszą porcję, ale za to z odrobiną tłuszczu - to jest wbrew pozorom bardziej sycące, zdrowsze, no i smaczniejsze.

  • Re: Patelnia do smażenia bez tłuszczu?

    No właśnie, chcę z odrobiną tłuszczu, a nie z całą szklanką.

  • Re: Patelnia do smażenia bez tłuszczu?

    Na placuszki mam patelnię z Tefal, do pankejków, z wgłębieniami. Synowie często robią różne placki, nic im nie przywiera, a smażą bez tłuszczu.

  • Czym zastąpić produkty bogate w tłuszcze nasycone?

    Czym zastąpić produkty bogate w tłuszcze nasycone? Najnowsze badania potwierdzają, że kluczowym składnikiem mającym wpływ na obniżenie poziomu cholesterolu jest błonnik pokarmowy. Można go znaleźć we wszystkich owocach i warzywach. Doskonałym źródłem błonnika są m.in.: słodkie ziemniaki, bakłażan,

  • Do czego potrzebne nam tłuszcze?

    Do czego potrzebne nam tłuszcze? 1. Tłuszcze są źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych: linolowego i linolenowego. 2. Z nich pozyskamy witaminy rozpuszczalne w tłuszczach: A, D, E i K. 3. Ułatwiają odczuwanie smaku i przełykanie. 4. Hamują skurcze żołądka i wydzielanie soku

  • Tłuszcz i tłuszcze

    Pani Tereso, jak brzmi dopełniacz rzeczownika tłuszcze (termin chemiczny)? Wprawdzie w internetowym słowniku PWN jest tłuszczów: Ale juz w encyklopedii tłuszczy: Proszę o odpowiedź.

  • tłuszcz

    czy tylko mi się wydaje że kiełbasa czy ser zółty z tłuszczem ok 12 g to zabronione? bo czytam ze to w tym równaniu białko>węglowodany+tłuszcz to by wychodziło na plus ale przeciez Dunkan mówi o 3-5%tłuszczu a więc 12 to o wiele za wiele...czyż nie?...