Skoro już nagotowałyśmy, napiekłyśmy, a może i opiłyśmy to teraz czas zrzucać? zapodajcie dziewczyny przy czym ćwiczycie? Może z linkami do konkretnych propozycji. Pełna zapału będę zrzucać tłuszcz, który mnie podstępnie opasał? -- w moich snach tańczę na zgliszczach waszych domów
Czym zastąpić produkty bogate w tłuszcze nasycone? Najnowsze badania potwierdzają, że kluczowym składnikiem mającym wpływ na obniżenie poziomu cholesterolu jest błonnik pokarmowy. Można go znaleźć we wszystkich owocach i warzywach. Doskonałym źródłem błonnika są m.in.: słodkie ziemniaki, bakłażan,
Do czego potrzebne nam tłuszcze? 1. Tłuszcze są źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych: linolowego i linolenowego. 2. Z nich pozyskamy witaminy rozpuszczalne w tłuszczach: A, D, E i K. 3. Ułatwiają odczuwanie smaku i przełykanie. 4. Hamują skurcze żołądka i wydzielanie soku
dlatego należy jeść wołowinę. krowy mają inny przewód pokarmowy niż ptaki i świnie i inaczej przetwarzają tłuszcze.
Po informacji, że kupowane na wschodzie tłuszcze jako techniczne nie musiały przechodzić długiej procedury ani badań weterynaryjnych na granicy, zaczynam się zastanawiać, czy one nie były zwykłymi tłuszczami spożywczymi, a papier o ich techniczności miał je po prostu szybciej przez granicę
Pani Tereso, jak brzmi dopełniacz rzeczownika tłuszcze (termin chemiczny)? Wprawdzie w internetowym słowniku PWN jest tłuszczów: Ale juz w encyklopedii tłuszczy: Proszę o odpowiedź.
czy tylko mi się wydaje że kiełbasa czy ser zółty z tłuszczem ok 12 g to zabronione? bo czytam ze to w tym równaniu białko>węglowodany+tłuszcz to by wychodziło na plus ale przeciez Dunkan mówi o 3-5%tłuszczu a więc 12 to o wiele za wiele...czyż nie?...
czy dziecko po pierwszych urodzinach moze spożywac wszelkie tłuszcze takie jak dorośli,masło śmietanę?
Jak zwykle z grobowego ptaka wytopilo się mnóstwo tłuszczu. Jest naprawdę apetyczny., pachnie majerankiem, jabłkiem, wędzoną śliwka i innymi dobrami. I jak zwykle nie mam zielonego pojęcia, co z tym zrobić. Internet podaje w wielu językach, że może być "wspaniale wykorzystany do wielu potraw" i tu
z tego co wiem to ryby mają min ważne tłuszcze omega 3 . pytanie czy w czasie gotowania czy pieczenia te tłuszcze nieulegają utlenieniu czy innemu zniszczeniu ?