Ceny cateringu wielkanocnego Magdy Gessler zwalają z nóg. Klienci szukają ratunku u innej gwiazdy

Wielkanoc 2023 zbliża się wielkimi krokami, a my coraz częściej zastanawiamy się nad tym, jakie potrawy powinny pojawić się na wielkanocnym stole. Naprzeciw osobom, które nie mają czasu na gotowanie, wyszła Magda Gessler. Nie wszyscy jednak będą mogli pozwolić sobie na skorzystanie z jej pomocy.

Każde święto charakteryzuje się tradycyjnymi potrawami. Na stole wielkanocnym z pewnością nie może zabraknąć sałatki jarzynowej, żurku czy białej kiełbasy. Nie wszyscy jednak mamy czas na to, by zadbać o wszystkie detale. Alternatywą w takiej sytuacji są cateringi - choć ceny niektórych przyprawiają o zawrót głowy. 

Zobacz wideo Sprawdzamy pączki od Magdy Gessler. Cena w tym roku kosmiczna

Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl

Catering wielkanocny Magdy Gessler. Pół jajka kosztuje 7 złotych

Magda Gessler słynie ze swoich wybitnych potraw i wypieków, ale także z niemałych cen. Przekonaliśmy się o tym podczas tegorocznego Tłustego Czwartku, gdy pączek w restauracji "u Fukiera" kosztował 15 zł. Teraz znana restauratorka przedstawiła swoją ofertę na catering wielkanocny, a ceny znów mogą zaskoczyć niejednego fana jej kuchni. Okazuje się, że za samą ćwikłę z chrzanem "u Fukiera" należy zapłacić 18 zł. Ponadto domowy majonez to koszt 23 zł za 200 g. Co jeszcze można zamówić? 

  • Kiełbasa wiejska z jałowcem - 34,50 zł za pół kilo
  • szynka wędzona - 35,50 zł za pół kilo,
  • biała kiełbasa - 37,50 zł za pół kilo
  • boczek - 39,50 zł za pół kilo,
  • schab marynowany w liściach laurowych - 45,70 zł za pół kilo,
  • pół jajka faszerowanego pieczarkami i koprem - 7

Jakie dania oferuje Magda Gessler? Lepiej już szykować portfel! Za kurczaka pieczonego, nadziewanego wątróbką i chałką trzeba zapłacić 135 zł, a za cielęcinę 145 zł. Natomiast najdroższą pozycją w karcie jest bez wątpienia kaczka pieczona w całości. Koszt takiej przyjemności to aż 190 zł, co daje nam 40 zł więcej niż w roku ubiegłym. Pani Magda nie zapomniała również o zupach. Zarówno barszcz biały, jak i żur to koszt około 70 zł za 900 ml. Dla wielbicieli słodkości również coś się znajdzie, jednak będą oni musieli zapłacić 88 zł za babkę z bakaliami i 60 zł za mazurka

Dania wielkanocne od Ewy Wachowicz. Catering dla mieszkańców Krakowa

Po catering wielkonocny będą mogli zgłosić się również mieszkańcy Krakowa. Jednak w tym przypadku ich stół zaopatrzy Ewa Wachowicz. Jej restauracja "Zalipianki" również oferuje wiele ciekawych dań z tej okazji. Do wyboru jest 17 pozycji, z których zapewne każdy wybierze coś dla siebie. Tutaj ceny są nieco inne, gdyż żurek kosztuje 30 zł za litr, a koszt jednego jajka to niecałe 2 zł. Co więcej, w tym zestawieniu znalazła swoje miejsce także sałatka jarzynowa, której cena wynosi 67 zł za kilogram

Więcej o: