Od jakiegoś czasu nie możemy kupić w okolicznych sklepach przyprawy do pizzy (Kotanyi miało, ale ostatnio po sklepach głównie Prymat i Kamis), wynalazku typu "przyprawa do dań kuchni włoskiej też nie ma. Ta Kotanyi miała w kładzie bazylię, oregano i tymianek. Zrobiłam sobie mieszankę 1:1:1 (po
Napisze tak, nie lubię ryżu w jego Podstawowej formie. Ryzowar kupiłam, żeby robić ryż z dodatkami, warzywami, przyprawami i pytanie? Przyrządzacie ryż i dopiero jak jest gotowy, dodajecie przyprawy np. zeby wyszedł pilaw, czy można od razu to ugotować z wszystkimi tymi ekstrasami? Maszyna się nie
Kotany zmienia opakowania i faktycznie duże braki w marketach byly, ale już wracają na półki. Zwróciłam uwagę, bo 99% przypraw kupuję z Kotany, czasem Knorra i też miałam problem z uzupełnianiem braków. Szczególnie brak mi było przyprawy do ryb, jest niezastąpiona.
Po wzmożonej aktywności na forum naszła mnie ochota na polskie jedzenie i właśnie wróciłam z polskiego sklepu. Możecie mi doradzić, do czego mogę wykorzystać te przyprawy? Na przykład czy przyprawę do gulaszu da się wykorzystać też do innej potrawy? Do czego można użyć pieprz cytrynowy? I te
Nie morduje się a zamów sobie w necie te przyprawę kotany i juZ
Mówisz o przyprawie do sosu pomidorowego? Zobacz sobie skład tej ulubionej przyprawy na składniki: to co jest najpierw tego jest najwięcej a to co na końcu najmniej - tak są wymieniane składniki. Ja bym w ogóle tymianku nie stosował. Pół na pół bazylii i oregano, do tego nieco cukru, nieco czosnku,
Na pewno. Ja mało mieszanek używam, zresztą teraz mało gotuję, jak już to polsko lub azjatycko, a to i przyprawy inne.
Przyprawy kupuje na allegro. Ostatnio u mnie w sklepach są duże braki i przerzuciłam się na ten kanał dystrybucji. Na allegro jakoś mają wszystko,czego używam w kuchni. W ogóle coraz więcej produktów trwałych zamawiam z allegro lub innych sklepów internetowych (mąka,makaron, kawa,herbata, przyprawy,
Zrobiłam sobie mieszankę 1:1:1 A gdzie sztuczna chemia z "oryginalnych" przypraw i gotowych mieszanek? Tego niepowtarzalnego smaku nie odtworzysz bez laboratorium.
Nie trzeba jeść pizzy, żeby używać tej przyprawy. Do różnych mieszanek warzywnych jest bardzo fajna -- Jeżeli otwierając lodówkę widzisz w niej mleko 2%, to je naładuj.